Kogekunst fra Sicilien er superb!

Sicilianerne og jeg er begejstrede for hinandens kogekunst!
På den baggrund tilbyder vi opskrifter fra eget køkken, hvor inspirationen kommer her fra Pollina og Castelbuono med et islæt fra Danmark. Nogle af opskrifterne er typiske egnsopskrifter, mens andre er genereret ud fra forslag og ideer fra mine sicilianske venner.

Efter flere års erfaring med det sicilianske køkken og de traditionelle retter fra Madonie fremstiller jeg typiske sicilianske måltider, hvor jeg den lokale tradition tro minimere brugen af smør og mælk - ikke mindst fløde - for jeg holder meget af, at maden er mættende uden at være tung, hvilket er typisk for Middelhavskøkkenet og ikke mindst den sicilianske kogekunst. Men osten går vi ikke udenom!
Jeg er i den heldige situation, at vi har en lang og rig tradition i min familie med hensyn til kogekunst. Min mormor var i sin tid unik i køkkenet, som min mor stadig er i dag.

Det er en fornøjelse at kokkerere her, hvor råvarerne er af bedste kvalitet. Varerne er hovedsaligt lokale fra Castelbuono eller fra Sicilien, og frugt og grønt er i vidt omfang årstidbestemte og økologiske.

Sicilianerne elsker søde sager; kager er et must, og der er et stort udbud både i barene og hos konditorierne.

Venlig hilsen Dorte

I mange af opskrifterne indgår peperoncino, siciliansk chili. Bruges med omtanke - det er stærkt.

Webmaster og webdesign: domoras - Dorte Møller Rasmussen